Ιωάννινα: Συνεχίζονται οι έρευνες για το διθέσιο αεροσκάφος

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη διάσωση του χειριστή του διθέσιου εκπαιδευτικού αεροπλάνου, του οποίου το στίγμα αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου.

Οι έρευνες γίνονται από τρία διαφορετικά σημεία, με βάση το τελευταίο στίγμα που δόθηκε στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων.

Ομάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας, του Ερυθρού Σταυρού σαρώνουν την περιοχή αξιοποιώντας την κάθε πληροφορία από τους κατοίκους της περιοχής.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα ελικόπτερο Αugusta Bel, ένα C-130, ενώ αναμένεται και ένα Super Puma να κάνει νυχτερινές πτήσεις για έρευνα και διάσωση.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δυσμενείς με χαμηλή νέφωση και βροχόπτωση.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το αεροσκάφος αναχώρησε από την Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα, απ΄όπου και επρόκειτο να επικοινωνήσει μέσω ασυρμάτου. Το στίγμα του όμως χάθηκε στο ύψος της Δρακόλιμνης κονταά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου σε απόσταση 5-7 μίλια ΒΑ από την πόλη των Ιωαννίνων.

Η ανακοίνωση της Egnatia Aviation για το αγνοούμενο αεροσκάφος

κοζάνη, ειδήσεις, νέα, Πτολεμαΐδα

Ανακοίνωση εξέδωσε λίγο μετά τις 17:40 η Σχολή Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Πιλότων Αερογραμμών Egnatia Aviation σχετικά με το αγνοούμενο αεροσκάφος της.

Η λιτή ανακοίνωση της εταιρείας (γραμμένη στα Αγγλικά) αναφέρει πως το αεροπλάνο με νηολόγιο SX-ABP που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Κοζάνης στις 11:20 τοπική ώρα θεωρείται και επίσημα αγνοούμενο. Αναφέρει ακόμη πως έχει ενεργοποιηθεί η διαδικασία έρευνας και διάσωσης.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγές: https://www.kathimerini.gr , https://kozani.tv

 

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *