Ερώτηση με θέμα «αναβάθμιση διεθνούς αεροδρομίου Καστοριάς» από βουλευτή ΝΔ Καστοριάς

Ερώτηση με θέμα «αναβάθμιση διεθνούς αεροδρομίου Καστοριάς» κατέθεσε προς τoν Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνο Καραμανλή, ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας.

«Εδώ και είκοσι χρόνια το αεροδρόμιο της Καστοριάς αναβαθμίστηκε και πιστοποιήθηκε ως διεθνές» αναφέρει ο βουλευτής, προσθέτοντας πως «οι δυσκολίες γρήγορης πρόσβασης στους γύρω νομούς και τις γειτονικές χώρες αλλά και η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας συνετέλεσαν στην ελλειμματική λειτουργία του».

Ο κ. Τζηκαλάγιας κάνει λόγο για τη σήραγγα της Κλεισούρας, η κατασκευή της οποίας θα εξασφαλίσει γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση των 80.000 κατοίκων της Εορδαίας και του Αμυνταίου προς το αεροδρόμιο και για την επικείμενη διάνοιξη της συνοριακής διάβασης του Λαιμού Πρεσπών, που θα καθιστά εύκολη την πρόσβαση στους εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες της Αχρίδας της Βόρειας Μακεδονίας.

Ρωτά τον Υπουργό εάν «αναγνωρίζει την αναγκαιότητα της πλήρους λειτουργίας του διεθνούς αεροδρομίου της Καστοριάς ως αεροδρομίου της Δυτικής Μακεδονίας, που θα εξυπηρετεί και τις ανάγκες μέρους της νοτίου Αλβανίας και μέρους της Βορείου Μακεδονίας εκτελώντας δύο πτήσεις καθημερινά προς την Αθήνα και ποιος είναι ο προγραμματισμός του Υπουργείου για την ολοκλήρωση των αναγκαίων παρεμβάσεων».

Πηγή: Ερτ

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *