Διαστάσεις προσέλαβε η έρευνα για τις δολιοφθορές στο ραντάρ του αεροδρομίου και σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Δεν επιβεβαιώθηκαν από τις μέχρι τώρα έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου οι υποψίες ότι δράστης των δολιοφθορών στο Radar του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου όσο και σε κεραίες κινητής τηλεφωνίας στον Ατάβυρο, στον Εμπωνα και την Κρητηνία, είναι ψυχικά ασθενής, που είχε απασχολήσει και το έτος 2010 τις αρχές, για όμοιες υποθέσεις.
Φέρεται επιπλέον να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για άλλο πρόσωπο με παρόμοια πάθηση και με ιστορικό εμπρησμών με αποτέλεσμα να πιθανολογείται πλέον σφόδρα ότι πρόκειται για οργανωμένη επίθεση και μάλιστα από ξένη δύναμη, προκειμένου να καταγραφούν τα αντανακλαστικά των αρχών!!


Το όλο ζήτημα έχει προσλάβει διαστάσεις θρίλερ τόσο για τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου όσο και για το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που ανέθεσε μάλιστα τη διενέργεια σχετικής πραγματογνωμοσύνης σε ειδικό σε θέματα εμπρησμών εμπειρογνώμονα.
Οι έρευνες διενεργούνται με την συμμετοχή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου σε διάφορα επίπεδα καταγραφής συνομιλιών, ενώ σχετικά έχει ενημερωθεί και ενεργεί και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.
Οπως απεκάλυψε η «δημοκρατική», την 3η Μαρτίου 2021 και από ώρα 05.00 έως 06.00 τα ξημερώματα, άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα εισόδου της εγκατάστασης, όπου υπάρχει όλος ο ηλεκτρονικός και ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός του Radar διαδρομής στον Ατάβυρο και διέκοψαν μερικώς την ηλεκτροδότηση στους χώρους της εγκατάστασης και ολικά στον εξοπλισμό του!!
Σημειώνεται ότι εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις παραμένουν ως σήμερα χωρίς φύλαξη!!!
Επιπλέον αφαίρεσαν την κεντρική ηλεκτρονική πλακέτα του συστήματος της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Cosmote η οποία παρέχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό και από όπου διέρχονται όλα τα σήματα προς όλους τους αποδέκτες.
Ενώ εκκρεμούσε η συγκεκριμένη έρευνα των αστυνομικών, την 12η Μαρτίου 2021 τα ξημερώματα και από ώρα 05.30 έως 06.30 άγνωστοι δράστες μετέβησαν εκ νέου στις εγκαταστάσεις του Radar και με την χρήση εύφλεκτου υλικού, προκάλεσαν νέες φθορές.
Παραβιάστηκε ειδικότερα η θύρα εισόδου σε χώρο που βρίσκεται το ραντάρ διαδρομής της ΥΠΑ στο όρος και έβαλαν φωτιά με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές φθορές στον ηλεκτρονικό και ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό του ραντάρ και των τηλεπικοινωνιακών συστημάτων του ΟΤΕ που εξυπηρετούν τις ανάγκες της ΥΠΑ.
Προέκυψε στην πορεία ότι οι δράστες περί ώραν 06.15 τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας μετέβησαν στον Εμπωνα και προξένησαν πυρκαγιά με αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής τρόπο στον οικίσκο της γεννήτριας και στον ιστό της κεραίας της εταιρείας WIND. Παραβίασαν εξάλλου και τη θύρα εισόδου χώρου στο αστικό κέντρο σταθερής ΟΤΕ το οποίο βρίσκεται εντός οικισμού του χωριού και προξένησαν με άγνωστο τρόπο πυρκαγιά με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές φθορές.
Σημειώνεται ότι στο σημείο βρέθηκε πετρέλαιο που προφανώς χρησιμοποίησαν οι δράστες ενώ σε μικρή απόσταση από το σημείο υπάρχει δεξαμενή με καύσιμα που ευτυχώς δεν εξερράγη.
Την 06:59 ώρα προκάλεσαν πυρκαγιά στην κεραία αλλά και στον οικίσκο και στον ιστό της κεραίας στον σταθμό-κεραία της εταιρείας VODAFONE στο ίδιο χωριό στην περιοχή Αγιος Ιωάννης.
Την 07.15 ώρα προκάλεσαν πυρκαγιά σε κεραία κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Cosmote στην Κρητηνία, στην θέση Παπακιός.
Αποτέλεσμα ήταν οι περιοχές οι οποίες εξυπηρετούνται από τις κεραίες των ανωτέρω τηλεπικοινωνιακών εταιρειών να αποκλειστούν από την παροχή υπηρεσιών, ενώ η καταστροφή του ραντάρ της ΥΠΑ ευτυχώς δε δημιούργησε πρόβλημα εκείνη τη στιγμή στον αερολιμένα της Ρόδου και στο FIR Αθηνών.
Σημειώνεται ότι οι αρχές έχουν υλικό από κύκλωμα μαγνητοσκόπησης στο οποίο απεικονίζεται ένας άνδρας ο οποίος διέρρηξε την κεντρική θύρα στις εγκαταστάσεις του ραντάρ στον Ατάβυρο.

 Πηγή:www.dimokratiki.gr

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *