Καταγγελία: «Κομματικές τοποθετήσεις» στη… «γαλάζια» ΥΠΑ

Σοβαρότατη καταγγελία έφτασε στο documentonews.gr για τοποθετήσεις που γίνονται στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας με απόλυτο κριτήριο την… κομματική ταυτότητα. Κάτι που έχει καταστήσει εδώ και καιρό, επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, την ίδια την ΥΠΑ «γαλάζια».

Η τοποθέτηση που φαίνεται ότι… ξεχείλισε το ποτήρι και σύμφωνα πάντα με την ίδια καταγγελία «ξεπερνά κάθε προηγούμενο» ήταν αυτή ενός απλού υπαλλήλου σε αναπληρωτή τμηματάρχη. Μάλιστα, δεν τοποθετήθηκε σε μια θέση αλλά σε δυο ταυτόχρονα κάτι που αντιβαίνει, όπως καταγγέλλεται, στον ισχύοντα δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα.

Αυτό προκύπτει και από επίσημο δημόσιο έγγραφο που υπογράφει ο διοικητής της ΥΠΑ και αναθέτει παράλληλα καθήκοντα αναπληρωτή προϊσταμένου σε… ήδη αναπληρώτρια προϊσταμένη. Αυτό, όπως το αιτιολογεί, γίνεται λόγω… «επιτακτικών υπηρεσιακών αναγκών».

Σαν μην έφτανε αυτό, υπάρχουν ακόμη δύο βασικές πτυχές στον «παράνομο», όπως καταγγέλλεται, αυτόν διορισμό.

Πρώτον: Η ισχύουσα νομοθεσία (ΠΔ56/89 ΦΕΚ 28/Α/1.21989 Οργανισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (Υ.Π.Α.) του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών) στο κεφάλαιο Β’ (Καθορισμός Κλάδων για την επιλογή Προϊσταμένων) στο άρθρο 94 (θέσεις προϊσταμένων) αναφέρει ξεκάθαρα ότι για να αναλάβει κάποιος την εν λόγω θέση προϊσταμένου πρέπει να διαθέτει πτυχίο χειριστή.

Η μόνιμη όμως υπάλληλος της ΥΠΑ που ανέλαβε τα εν λόγω καθήκοντα δεν διαθέτει τέτοιο πτυχίο. Φαίνεται όμως, πως διαθέτει…. «γαλάζιο» υπόβαθρο το οποίο δεν κρύβει. Αντιθέτως, όπως περιγράφει η καταγγελία, το δηλώνει ανοιχτά.

Δεύτερον: Εναντίον της συγκεκριμένης υπαλλήλου υπάρχει πειθαρχική δίωξη από το 2019, η οποία όμως φαίνεται να μην αποτελεί και κάποιο ιδιαίτερο εμπόδιο ή… πρόβλημα.

Τί γίνεται με την πειθαρχική δίωξη; Σε ποιό στάδιο βρίσκεται; Έχει ερευνηθεί σε βάθος; Πώς γίνεται ένας υπάλληλος με εναντίον του πειθαρχική δίωξη από την υπηρεσία του να αναλαμβάνει καθήκοντα προϊσταμένου για δύο μάλιστα θέσεις στην ίδια υπηρεσία;

Πηγή: https://www.documentonews.gr/

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *