Καραμανλής: Εξετάζεται η αεροπορική συνδεσιμότητα με το Καστελόριζο

«Δείχνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που αφορούν στο ακριτικό Καστελόριζο», δήλωσε ο Κώστας Καραμανλής

Το ζήτημα της συνδεσιμότητας του Καστελόριζου με την υπόλοιπη Ελλάδα έθεσε σε ερώτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, προς την υπουργό μεταφορών Κώστα Καραμανλή. «Κάθε χειμώνα ζουν στο Καστελόριζο 300 – 400 άνθρωποι, μεταξύ τους 40 – 50 παιδιά, που σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν εγκαταλείπουν τον τόπο τους. Η ερώτηση δεν έχει αντιπολιτευτικό χαρακτήρα. Για να πάω στο Καστελόριζο, πήγα στη Ρόδο και έτρεχα να προλάβω το μικρό αεροπλάνο για να φτάσω. Το καράβι από την Ρόδο θέλει δέκα ώρες για να φτάσει. Θα ήθελα να μάθω αν η άμεση σύνδεση Αθήνας με Καστελόριζο είναι στα σχέδιά σας», είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

«Δείχνουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα θέματα που αφορούν στο ακριτικό Καστελόριζο. Ο δημοτικός αερολιμένας διαθέτει διάδρομο μόλις 795 μέτρων, ενώ και το δάπεδο έχει χωρητικότητα για μια θέση αεροσκάφους. Η ΥΠΑ το 2012 είχε πει ότι η επέκταση διαδρόμου είναι αδύνατη γιατί πέφτει σε κρημνώδες έδαφος. Βρήκε προβλήματα και από το νότο, ενώ το νησί είναι στο μεγαλύτερο μέρος του αρχαιολογικό χώρος», απάντησε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, συμπληρώνοντας ότι «έχει δημοπρατηθεί η ανακαίνιση κτιριακών υποδομών με το έργο να φτάνει 65.000€».

Το πρόβλημα με το αεροδρόμιο του Καστελόριζου εστιάζεται στον μικρό διάδρομο, όποτε κατά τον κ. Καραμανλή αυτό που εξετάζεται αυτή τη στιγμή είναι το αν είναι προτιμότερο να επιδοτηθούν οι αεροπορικές εταιρίες για να αγοράσουν μικρότερο αεροσκάφους που θα μπορεί να προσγειωθεί στο νησί ή θα γίνει επέκταση του αεροδιαδρόμου.

Πηγή: https://www.ethnos.gr

Μοιραστείτε το άρθρο...

Leave Comment

Your email address will not be published.