25 εκατ. θέσεις εργασίας διακινδυνεύουν να χαθούν στον τομέα των αερομεταφορών λόγω κορωνοϊού

 

Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών έχει εκδώσει νέα ανάλυση που δείχνει ότι περίπου 25 εκατομμύρια θέσεις εργασίας κινδυνεύουν να εξαφανιστούν εν μέσω της κρίσης του COVID-19.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα μέσα διαβίωσης περίπου 65,5 εκατομμυρίων ανθρώπων εξαρτώνται από τον κλάδο της αεροπορίας, συμπεριλαμβανομένων τομέων όπως ο τουρισμός. Μεταξύ αυτών είναι 2,7 εκατομμύρια θέσεις εργασίας αεροπορικών εταιρειών.

Σε ένα σενάριο σοβαρών ταξιδιωτικών περιορισμών διάρκειας τριών μηνών, η έρευνα της ΙΑΤΑ υπολογίζει ότι 25 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στον τομέα των αερομεταφορών και συναφείς τομείς κινδυνεύουν σε ολόκληρο τον κόσμο:

11,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ασία-Ειρηνικό

5,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ευρώπη

2,9 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη Λατινική Αμερική

2,0 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη Βόρεια Αμερική

2,0 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Αφρική

0,9 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στη Μέση Ανατολή

Στο ίδιο σενάριο, οι αεροπορικές εταιρείες αναμένεται να μειώσουν το συνολικό εισόδημα 252 δις δολάρια (-44%) το 2020 σε σύγκριση με το 2019.Οι αεροπορικές εταιρείες καλούν τις κυβερνήσεις να παράσχουν άμεση οικονομική βοήθεια για να βοηθήσουν τις αεροπορικές εταιρείες να παραμείνουν βιώσιμες επιχειρήσεις ικανές να οδηγήσουν στην ανάκαμψη όταν η πανδημία αρχίσει να είναι περιορισμένη.

Συγκεκριμένα, η IATA ζητεί:  Άμεση οικονομική στήριξη.Δάνεια, εγγυήσεις δανείων και υποστήριξη για την αγορά εταιρικών ομολόγωνΦορολογική απαλλαγή”.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε επαρκώς τον καταστροφικό αντίκτυπο του COVID-19 στον κλάδο των αερομεταφορών, δήλωσε ο Alexandre de Juniac, Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος της IATA.

Πηγή: http://www.aviationnews.gr

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *