Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στο αεροδρόμιο Χίθροου λόγω δραματικής μείωσης στην κίνηση

Το Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, το οποίο πριν από την πανδημία του νέου κορωνοϊού ήταν το πιο πολυσύχναστο στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι άρχισε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

Αυτό αφού ο αριθμός των επιβατών που το επισκέφθηκαν τον Μάιο έπεσε σε ιστορικό χαμηλό, ενώ σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω απώλειες θέσεων εργασίας.

Μείωση επιβατών λόγω κορωνοϊού κατά 97%

Το Χίθροου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβατών τον Μάιο μειώθηκε κατά 97%, ενώ το αεροδρόμιο προετοιμάζεται για περαιτέρω μειώσεις λόγω του κανονισμού για καραντίνα των ταξιδιωτών που έχει θέσει η Βρετανία εξαιτίας της Covid-19.

Το αεροδρόμιο, το προσωπικό του οποίου ανέρχεται σε περίπου 7.000, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν είναι πλέον βιώσιμος ο αριθμός των απασχολούμενων σε αυτό και ότι συμφώνησε με τα συνδικάτα να αρχίσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

«Καθώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε περαιτέρω μειώσεις θέσεων εργασίας, θα συνεχίσουμε να διερευνούμε επιλογές για να ελαχιστοποιήσουμε τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα χαθούν», αναφέρει σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου Τζον Χόλαντ-Κέιγ.

Πηγή: https://www.airnews.gr/

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *